Werken met Snappet op ODBS Nijenstein

06-02-2020
We werken sinds enige tijd met Snappet op school. Dit is een digitaal onderwijsplatform waarmee de kinderen op een eigen tablet of computer de lesstof verwerken. Zo kunnen de kinderen op hun eigen niveau werken.

Wij maken al enige tijd gebruik van Snappet op onze school. Hieronder volgt een korte beschrijving wat Snappet is en hoe wij hiermee werken. Mocht u meer informatie willen over Snappet, kijk gerust op de site https://nl.snappet.org/ of kom langs om een kijkje te nemen. 


Wat is Snappet?

Snappet is een digitaal onderwijsplatform waarmee de kinderen op een eigen tablet de lesstof verwerken. Snappet is een adaptief onderwijsplatform. Dit betekent dat de kinderen op hun eigen niveau kunnen werken.
Het doel van Snappet is om de kwaliteit van het basisonderwijs te verbeteren door een tablet met benodigd lesmateriaal beschikbaar te stellen voor ieder kind. 

De leerkracht geeft tijdens de les een vaste instructie vanuit de methode. Dit wordt gedaan met behulp van het digibord en andere benodigde materialen. De verwerking (de opgaven) doen de leerlingen via de tablet en niet meer in het schrift. De leerling ziet hierdoor meteen of hij/zij het goed of fout doet. De leerling kan de opdracht meteen verbeteren.

De leerkracht werkt met het Snappet dashboard, waar de voortgang direct bijgehouden kan worden hoe de leerlingen werken. De leerkracht kan hierdoor direct feedback geven op de opdrachten die er gemaakt worden.

Naast de basislessen werken de kinderen ook aan hun eigen leerdoelen, deze worden op niveau gegeven. Maak je opgaven goed, dan worden de volgende opdrachten lastiger. Vind je de opdrachten nog wat lastiger, dan gaan de opdrachten weer wat makkelijker. Zo wisselen de opdrachten zich af.